Košarka
0

Čelik protiv odluke KSBiH: Zeničanke ne žele igrati domaću ligu

Klix.ba
Zeničanke odbile igrati domaće prvenstvo (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Zeničanke odbile igrati domaće prvenstvo (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Danas je u prostorijama Čelik iz Zenice održana vanredna press konferencija, a povod je bilo odbijanje igranja domaće lige.

"Odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da Čelik i Play Off pored Regionalne lige moraju igrati i domaće prvenstvo za nas je neshvatljiva, prije svega što je kasno donesena. To je trebalo biti odlučeno u maju. Mi smo bili spremni igrati našu ligu, ali trebali smo davno znati da ćemo u njoj i učestvovati. Savez je prekasno donio odluku i mi nismo u mogućnosti da se takmičimo u domaćem prvenstvu. KSBiH diskriminira ženske klubove. Muškarci se takmiče samo u ABA ligi i ne moraju igrati prvi dio domaćeg prvenstva, te mi želimo isti tretman kao i košarkaši", istakao je predsjednik kluba Senad Huseijnagić.

"Da nam je ranije javljeno, sigurno bismo igrali domaću ligu jer bi možda doveli nekoliko mlađih igračica. Ovako smo napravili roster, imamo mnogo putovanja i velike troškove, a naša kadetska ekipa također igra omladinsku Regionalnu ligu. Prosto je nemoguće u ovom trenutku da igramo dva takmičenja.Ne znam šta ljudi u Savezu misle, ali ovo je van svih pravila i postulata ove igre", dodao je trener Zeničanki Slobodan Kecman.