NLB liga
0

Bosna dočekuje FMP Železnik

FENA
KK Bosna ASA BH Telecom dočekuje u petak KK FMP Železnik (Srbija) u utakmici desetog kola košarkaške NLB lige, u kojoj će snage odmjeriti dvije ekipe sa začelja tabele, a Bosna nastupiti pod vodstvom novog šefa stručnog štaba.

Iako se spekuliralo o nekim drugim imenima, nakon raskida ugovora s Vladom Vukoičićem za prvog trenera ''studenata'' imenovan je dotadašnji Vukoičićev pomoćnik Goran Šehovac, u kojeg uprava ima puno povjerenje i smatra da je on dugoročno rješenje za ovu poziciju u Klubu.

Šehovac je na današnjoj konferenciji za medije upozorio da je FMP, iako pretposljednja ekipa na tabeli, jedna od najtalentovanijih mladih ekipa u Ligi koja već godinama radi jako dobro s mladim igračima te da Bosna mora tražiti slabosti u njihovom neiskustvu.

''Svi zdravi igrači će igrati, a mi prvo moramo pobijediti sebe, a tek onda ostvariti cilj pobjeda u naredne dvije domaće utakmice protiv FMP-a i Budućnosti, iako će to biti jako teško, s obzirom na sadašnju situaciju u klubu'', izjavio je Šehovac.

Iako Bosnu muče zdravstveni problemi igrača, Jovanović i Ivanović su duže van terena, a Emir Zimić je napustio klub, nije sve tako crno za Bosnu jer Suad Šehović i Mirza Sarajlija su ponovno u trenažnom procesu, a finansijski problemi koje ''studenti'' odavno vuku će, po riječima direktora Kluba Nihada Imamovića, uskoro biti riješeni.

''Milion i po maraka duga je već izmireno, tako da već naredne sedmice trebaju početi redovne isplate plata igračima, a izmirenje preostalog duga od 350.000 KM, bit će izvršeno najkasnije do kraja ove sezone'', kazao je Imamović.

Najveći igrački deficit Bosna ima na poziciji centra, a pojačanja neće biti dok trener Šehović ne sagleda situaciju i odluči šta je timu najviše potrebno.

Do prijelaznog roka Lige, ostalo je još samo četiri kola, a po riječima Imamovića u klub su već stigle neke interesantne ponude koje treba razmotriti.

Bosnina moguća pojačanja pod obručem su crnogorski košarkaški reprezentativac Žarko Rakočević koji je sporazumno raskinuo ugovor s Partizanom, Ervin Jazvin koji je već igrao za sarajevski klub, te suspendirani centar Galatasaraja Ćemal Nalga, koji bi mogao zaigrati za Bosnu ako kazna zabrane igranja koju mu je izrekao Košarkaški savez Turske ne vrijedi van granica te države.

Utakmica s FMP-om je zakazana za sutra u 20.15 sati u Olimpijskoj dvorani "Zetra".