Ovacije heroinama
2.2k

Bh. košarkašice izašle na balkon sarajevske Vijećnice, navijači ih gromoglasno pozdravili

H. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Iako zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo organizovanog dočeka za bh. košarkašice, grupa građana se spontano okupila ispred sarajevske Vijećnice gdje su pjesmom i gromoglasnim aplauzima pozdravili naše reprezentativke.

Posebno emotivan trenutak bio je kada su se bh. igračice na čelu sa stručnim štabom pojavile na balkonu sarajevske Vijećnice, a okupljeni građani su ih dočekali ovacijama.

Nakon historijskog uspjeha i osvajanja petog mjesta na Eurobasketu, košarkašice Bosne i Hercegovine vratile su se danas u Sarajevo.

Svečani prijem organizovan je u Vijećnici gdje ih je ugostila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, a potom je održana i konferencija za medije.

Plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se igra u februaru naredne godine.

Na pomenutom turniru učestvovat će 16 reprezentacija koje su ostvarile najbolje plasmane na kontinentalnim prvenstvima. Igrat će šest najboljih iz Evrope, četiri najbolje iz Amerike, četiri najbolje iz Azije te dvije najbolje iz Afrike.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.