Košarka
58

Barcelona želi Mirzu Teletovića

Klix.ba
Mirza Teletović u dresu španske Caje Laboral u utakmici protiv Barcelone
Mirza Teletović u dresu španske Caje Laboral u utakmici protiv Barcelone
Joan Creus, tehnički sekretar Barcelone, razgovarao je sa menadžerom Mirze Teletovića o mogućnosti transfera igrača Brooklyn Netsa u ovaj katalonski klub.

Creus je, tvrde španski mediji, već pokušao uvjeriti Miška Ražnatovića, koji zastupa bh. reprezentativca, međutim, bezuspješno.

Naime, uoči početka priprema za novu sezonu Barcelona se itekako želi pojačati, s obzirom na to da ni ove sezone nisu osvojili špansko prvenstvo ni Euroligu, a kao veliko pojačanje i igrača koji bi ih mogao vratiti na staze stare slave vide upravo Jablaničanina.

No, problem bi mogao biti ugovor i visina plaće koju Teletović ima u Brooklyn Netsima, a koju Katalonci nisu spremni ponuditi.

Kako je i sam Ražnatović potvrdio, Teletović je već imao ponudu turskog Fenerbahcea, koji vodi Željko Obradović, vrijednu tri miliona eura godišnje, koju nisu prihvatili.

Osim bh. reprezentativca, Katalonci su zainteresirani i za usluge Lea Westermanna iz Partizana i Vassilisa Spanoulisa iz Olympiacosa.

Podsjetimo, Teletović je igrao u 53 utakmice regularnog dijela protekle NBA sezone. Dvadesetsedmogodišnji Jablaničanin, koji je trenutno na odmoru u BiH, na terenu je u prosjeku provodio 9,4 minute i postizao 3,5 poena.

Najviše poena, 14, postigao je protiv Washington Wizardsa i Sacramento Kingsa.