Pripreme za olimpijadu
0

Amerikanci proigrali i iskalili bijes na Argentini nakon iznenađujuća dva poraza

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nakon dva poraza protiv Nigerije i Australije upisala je pobjedu u pripremnom meču za nastup na Olimpijskim igrama, a oni su u Las Vegasu rezultatom 108:80 bili bolji od Argentine.

Amerikanci su odlično otvorili meč i već na početku stavili do znanja da ne žele upisati i treći vezani poraz, a nakon tri minute već su imali dvocifrenu prednost (15:4).

Do kraja prve četvrtine SAD je zadržao vodstvo i bilo je 33:19, a u sličnom ritmu odigrana je i druga četvrta pa je rezultat na poluvremenu glasio 58:42.

Već na početku drugog poluvremena SAD je riješio pitanje pobjednika jer su veoma brzo došli do prednosti od preko 20 poena, nakon čega su mirno privodili meč kraju i na kraju upisali trijumf od 28 razlike. Bilo je 108:80.
U pobjedničkom timu istakli su se Kevin Durant i Bradley Beal koji su postigli po 17 koševa, Zach LaVine je ubacio 15, a Damian Lillard 13 poena. S druge strane, Argentince je sa 16 koševa predvodio 41-godišnji Luis Scola.

SAD će na Olimpijskim igrama u Tokiju biti u grupi sa Francuskom, Iranom i Češkom.