Legendarni košarkaš
3

Allen: Morat ću razgovarati s Garnettom, bilo je mnogo mržnje i dobijao sam prijetnje smrću

F. Z.
Pierce, Garnett i Allen (Foto: EPA-EFE)
Pierce, Garnett i Allen (Foto: EPA-EFE)
Boston Celticsi će naredne sezone pod svodove TD Gardena podignuti dres Kevina Garnetta s brojem pet, a mnogi se pitaju da li će ceremoniji prisustvovati Ray Allen.

Upravo su Garnett, Allen i Paul Pierce vratili NBA titulu u Boston 2008. godine, a kada je jedan od najboljih šutera u historiji košarke odlučio preći u Miami 2012. godine, saigrači mu to nisu mogli oprostiti.

Allen je u podcastu Cedrica Maxwella rekao kako će morati razgovarati s Kevinom Garnettom o tome da li će se pojaviti kada pod svodove dvorane u Bostonu podignu dres novog člana Kuće slavnih.

"Kevin i ja ćemo morati razgovarati o tome i krenuti naprijed. Otišao sam kao slobodan igrač i otišao sam jer je bilo mnogo problema o kojima niko nije želio razmišljati", rekao je Allen.

Allen kaže kako je nakon odlaska iz Bostona u Miami dobijao i prijetnje smrću od navijača Celticsa.

"Sada je 2020. godina i govorimo već o periodu od nekih devet godina. Toliko je prošlo. Bilo je toliko mržnje i prijetnji smrću od navijača Bostona. Oni (Garnett i Pierce) su me sklonili iz velike trojke, rekli neke negativne stvari o meni. Ja nisam rekao niti jednu lošu stvar o njima", rekao je Allen i dodao:

"Možemo govoriti o stvarima koje smo prošli. Imali smo teških situacija, prošli smo kroz mnogo toga, ali to ne mijenja ono što smo uradili. Povrijedile su me neke stvari koje su rekli. Trebali bismo slaviti tu sezonu, a umjesto toga, oni su ljuti na mene što sam otišao u Miami."