Košarka
0

Aco Petrović: Protiv Srbije ćete vidjeti novo lice BiH

Anadolija
Aco Petrović (Foto: Anadolija)
Aco Petrović (Foto: Anadolija)
Takmičenje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi Eurobasketa 2013 u Sloveniji sastoji se od pet utakmica i šest dana, a sutra je nova utakmica u kojoj će BiH možda pokazati i sasvim novo lice, poručio je nakon poraza od Latvije selektor bh. nacionalnog tima Aleksandar Petrović, javio je novinar agencije Anadolija (AA).

Govoreći o ključnim momentima utakmice Petrović je napomenuo da je povreda Andrije Stipanovića i njegov nedostatak značajno uticao na igru tima u odbrani, jer je kako je rekao, taj igrač jedan od "ključnih dijelova slagalice".

Uzrok poraza, prema njegovim riječima, leži i u energičnijoj igri Latvije.

"Imali smo tri ili četiri prilike za povratak, ali nismo igrali hladne glave. Latvija je zaslužila pobjedu. Izostanak Stipanovića izuzetno se osjetio“, pojasnio je Petrović.

On je najavio povratak Stipanovića, koji ni se za dva dana trebao naći na parketu.

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović je čestitao Latviji.

"Pripremali smo se za ovu utakmicu jer pobjede vode u drugu rundu, nismo igrali kako smo se spremili, igrali smo nekoliko minuta energično, a nekoliko ne, odnosno promjenjivo, moramo se pripremiti za Srbiju jer je naredna utakmicu za 24 sata“, rekao je Kikanović

Selektor Latvije Ainars Bagatskis, rekao je da se njegova reprezentacija posebno pripremala za susret sa BiH, budući da se dvije ekipe dobro poznaju.

"Posebno smo se spremali za utakmicu sa BiH jer nas poznaju, a Teletovića smo tjerali da više igra u odbrani i tako troši energiju“, rekao je.

On je napomenuo i da je pola rezervnih igrača Latvije postizalo poene, što je jako bitno za tim.