Nastavljena prepucavanja
22

Aco Petrović odgovorio Dini Rađi: Potrošio si milione i srozao hrvatsku košarku

N. K.
Aleksandar Petrović (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Petrović (Foto: EPA-EFE)
Nakon debakla reprezentacije Hrvatske i ispadanja iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nastavljaju se prepucavanja između predsjednika stručne komisije tamošnjeg košarkaškog saveza Dina Rađe i nekadašnjeg selektora Aleksandra Ace Petrovića.

Naime, Rađa je prvobitno u razgovoru prozvao Petrovića.

"Aco? Njemu nedostaje medijska pažnja. Aco za sebe vjerovatno misli da je bio vrhunski plejmejker i da je vrhunski trener. Više od 30 godina trenirao je Cibonu, Zadar, Cedevitu, reprezentaciju. Koliko je taj veliki znalac i veliki plejmejker stvorio drugih plejmejkera? On mi se javlja", rekao je, između ostalog, član Kuće slavnih.

Petrović je danas odgovorio putem društvenih mreža.

"Moji odgovori Rađi su argumenti. U šest godina srozana je hrvatska košarka, propuštena dva Svjetska prvenstva, uzalud su potrošena tri miliona eura za predolimpijski turnir u Splitu, odnosi s vodećim klubovima su loši, započet je rat s ABA ligom, potrošena su i četiri selektora... Pogledaj se u ogledalo", napisao je Petrović.

Potom je potom kritikovao bivše i sadašnje čelnike Cibone jer su igrači pod ugovorom Lovro Gnjidić i Toni Nakić bez obeštećenja napustili klub.

"I kad sam govorio o nesavjesnom poslovanju, mislio sam na ono što se događa ovih dana. Igrači pod ugovorom, Nakić i Gnjidić, odlaze iz kluba, a da niko od njih nije dobio nijedan euro. I za to niko ne odgovara", poručio je Petrović.