sport
94

Konjic prvi grad domaćin BH Telecom Sportskih igara mladih

Klix.ba
BH Telecom Sportske igre mladih 2012. drugu godinu zaredom održat će se u Bosni i Hercegovini. Prijave za Igre počele su 25. maja i trajat će do 23. juna, a do sada je za učešće na Igrama prijavljeno preko 7.300 mališana iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Koncept takmičenja je isti kao i prethodne godine. BH Telecom Sportske Igre mladih okupit će male bh. sportiste koji će se takmičiti u 10 sportova, dvije kategorije: 1996. godište i mlađe i 2000. godište i mlađe, te dvije konkurencije: mušku i žensku.

Prema riječima PR Managera Irme Bečar, Igre će ove godine biti prisutne u znatno većem broju gradova: "Prve Igre su održane 2011. godine i to u 10 bh. gradova. Ove godine, najljepša sportska priča će posjetiti čak 19. bh. gradova, a uvjereni smo da će u Konjicu, prvom gradu domaćinu, 23. juna svjedočiti kvalitetnim utakmicama i mečevima te prije svega fair play takmičenju“. Prva takmičenja u okviru Igara održat će se u Sportskom centru “Partizanovo“ i u Sportskoj dvorani “Konjic“.

"Cijelu godinu smo se spremali za ovaj trenutak i ubrzo počinjemo sa Igrama. Sve je spremno za Konjic, a mi smo sretni jer i ove godine imamo mogućnost pružiti djeci kvalitetan program za ljetni raspust. Stoga, sve mališane koji to već nisu uradili, pozivamo da se prijave za učešće na Igrama i to putem naše web stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033/711-930", naglasila je Bečar.

U toku prošle sedmice delegacija Igara je posjetila i dva poznata sportaša koji su dali svoju podršku Igrama. Poznati njemački bokser, bosanskog porijekla, Adnan Ćatić i bh. zlatni džudista Amel Mekić, ističući važnost bavljenja sportom, pozvali su djecu iz cijele BiH da se prijave za ovogodišnje takmičenje i budu dio najljepše sportske priče.