sport
9

Karatisti Aldin Mićivoda i Kemal Šahović dobitnici priznanja "Sportski rezultat godine"

Piše: E.A.
Priznanja "Sportska ličnost 2014" su dodijeljena Bajri Obući i Senadu Islamu, predsjednicima šahovskog i fudbalskog kluba Goražde za odličan doprinos u radu sportskih klubova i promociju sporta.

Redakcija novine "Glas Goražda" i Udruženje pedagoga sporta Goražde nagrade su uspostavili prije dvije godine u cilju afirmacije sportskih rezultata i razvoja sporta. Poseban žiri odlučio je da priznanja "Sportski rezultat godine" za 2014. godinu dodijeli Aldinu Mićivodi, članu KK "Goražde" i Kemalu Šahoviću, članu KK "Holiday".

Aldin je kao reprezentativac BiH na balkanskom prvenstvu u Istanbulu u kategoriji dječaci (do 13 godina), osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, a jedan je od najmlađih sportista sa osvojenih 17 zlatnih medalja na zvaničnim prvenstvima i turnirima te dvostruki državni prvak.

Kemal Šahović je prošle godine na balkanskom prvenstvu u Sofiji osvojio bronzanu medalju u kategoriji U 21, a u proteklih 10 godina blizu 43 medalje, od kojih 15 zlatnih, 13 srebrnih i 15 bronzanih. Ima osvojenu jednu srebrnu i dvije bronzane medalje na prvenstvima u BiH.

Priznanja "Sportska ličnost godine" dodjeljenja su Senadu Islamu, predsjedniku FK Goražde za jačanje kluba koji je osvojio jesenju titulu u Prvoj ligi FBiH u sezoni 2014/2015 i Bajru Obući, predsjedniku ŠK "Goražde" koji ima bogatu sportsku biografiju, majstorski je kandidat i između ostalog nosilac pet međunarodnih titula FIDE, šestorostruki prvak BPK Goražde u šahu.

Priznanja dobitnicima nagrada uručili su ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, predsjednik Udruženja pedagoga sporta Goražde Elvedin Srkalović i urednik novine "Glas Goražda" Slavko Klisura.

Organizatori manifestacije dodjelili su zahvalnice za doprinos u promociji sporta JP RTV BPK Goražde, web portalu "Goražde online" i Centru za kulturu Goražde.

Na svečanosti je nastupila Džejla Ramović, učesnica niza takmičenja za mlade pjevačke nade.