sport
0

Karate: Grand Prix turnir "Alija Izetbegović"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Povodom Dana grada Sarajeva i 20-godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u članstvo Ujedinjenih nacija u sarajevskom Domu mladih u subotu će se održati 4. međunarodni Grand Prix turnir "Alija Izetbegović" u kareteu.

Istog dana (od 20.00 sati) držat će se gala meč između reprezentacije Univerzitetskog karate kluba Bosna i novinarske reprezentacije svijeta, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i dodjela pehara u borbama pojedinačno i ekipno.

Među učesnicima je najvljeno učešće velikogt broja svjetskih i evropskih prvaka iz Turske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Italije, Slovenije, Slovačke, Francuske, Njemačke, Rusije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Turnir se održava u organizaciji Karate kluba Bosna, a pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH, Vlade KS, Grada Sarajeva i općina Kantona Sarajevo.

Turnir će biti prilika za provjeru bh. reprezentativaca pred nastup na 47. evropskom seniorskom prvenstvu, koje se održava od 9. do 14. maja ove godine u Tenerifima (Španija), navodi se u saopćenju KK Bosna.