I pored silne želje
0

Kakanjci poraženi od favorizovane Peruđe

Tekst i foto: Jasenko Korjenić
Kakanjci su poraženi od daleko kvalitetnije italijanske ekipe Peruđe, ali ne može se reći da je protivnička ekipa nadigrala domaćina. U prepunoj dvorani, pred oko 1.200 posjetilaca, ekipa OK Kakanj je pružila solidan otpor protivnicima. Poraženi su visokim rezultatom 0:3, s tim da su svaki set Kakanjci mogli uzeti u svoju korist.

Igrači OK Kakanj su imali veliku priliku da osvoje prvi set, ali to im nije pošlo za rukom. Vjerovatno bi se tok susreta drugačije odvijao. Peruđa je prvi set pobijedila rezultatom 23:25, dok su ostala dva seta bez puno muke osvojili rezultatima 16:25 i 18:25. Svi igrači domaće ekipe odigrali su sasvim dobro, u nekim trenucima bili su sasvim ravnopravni ekipi Peruđe. Ipak, presudili su iskustvo i kvalitet koju posjeduje italijanska ekipa.

"Bilo je lijepo igrati pred ispunjenom dvoranom do posljednjeg mjesta i sa jednom ovako kvalitetnom ekipom, koja je sastavljena od reprezentativaca Češke, Slovačke, Poljske i Italije. Nadmašili su nas svim u segmentima igre, ali mi smo se odlično suprostavili i pružili dobru partiju. Mislim da je moguće se nadmetati sa ovakvom ekipom, bili smo sasvim blizu da osvojimo prvi set, ali par greški nas je koštalo toga", kaže Almir Aganović, igrač OK Kakanj.

"Žao mi je, imali smo ravnopravnu borbu, momci su dali ono što su obećali i srce su ostavili na terenu. Posebno bih naveo da smo bili jako blizu da dobijemo prvi set, a time bi možda sve drugačije bilo. Mislim da se nismo obrukali, ipak moramo cijeniti protivnika, čestitke svim igračima i ovoj prekrasnoj publici. Rezultat 0:3 djeluje da je bilo glatko, ali mislim da se protivnik ipak namučio s nama večeras. U revanšu obećevam ako ne bolju igru, onda će sigurno biti u rangu ovog kvaliteta", kaže trener OK Kakanj, Almir Begić.

Važno je napomenuti da je podršku domaćoj ekipi pružio i presjedavajući Predsjedništva Željko Komšić.