sport
165

Izet Hajrović predstavljen u Eibaru, savjete tražio od Harisa Medunjanina

Klix.ba
Španski prvoligaš Eibar predstavio je danas bh. reprezentativca Izeta Hajrovića koji je u ovaj klub stigao na jednogodišnju posudbu iz njemačkog Werdera.

Hajrović je kao novi igrač Eibara predstavljen na stadionu Ipurua na kojem igra ovaj španski prvoligaš koji se trenutno nalazi na drugom mjestu tabele Primere sa šest bodova iz dvije utakmice.

"U svojoj nogometnoj karijeri uvijek sam igrao u dobrim timovima i za mene je Eibar dobar tim. Sviđa mi se kako igraju u španskoj ligi. Bio sam veoma zainteresiran doći ovdje i sretan sam što sam dio ove ekipe", kazao je Hajrović.

O novom klubu i španskoj ligi razgovarao je saigračem iz reprezentacije Harisom Medunjaninom.

"Sa saigračem iz reprezentacije razgovarao sam o treneru sa kojim je on već sarađivao u Valladolidu i rekao mi je nekoliko pozitivnih stvari te mi dao savjete. Trener voli kada imamo posjed lopte i to se vidjelo na jučerašnjem treningu", dodao je bh. reprezentativac.

On je kazao da je spreman za debi u dresu Eibara.

"Ukoliko trener bude želio da igram, ja sam spreman", poručio je Izet Hajrović koji je u Eibaru nositi broj 11.

Dvadesetčetverogodišnji krilni nogometaš je nastupao za Grasshopper, odigrao je 91 utakmicu i postigao 20 golova. Stvari su loše krenule kada je prešao u Galatasaray 2011. godine, za koji je odigrao samo osam utakmica. U Werder je stigao 2014. godine, a upisao je 14 nastupa i jedan pogodak.