sport
1

Izbor "Idola nacije" krajem juna u Sarajevu

Klix.ba
Izbor najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine "Idol nacije" bit će održan krajem mjeseca u Sarajevu.

Već četvrtu godinu u nizu portal SportSport.ba organizuje izbor najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine te izbor u još 16 kategorija, a ovogodišnja manifestacija bit će održana krajem ovog mjeseca u Sarajevu.

"Nakon što su prva tri Idola nacije bila uručivana za ono što su igrači napravili u kalendarskim godinama, od ove godine smo odlučili da se nagrade dodjeljuju za napravljeno u sezonama, što je mnogo realniji pokazatelj. SportSport.ba već četvrtu godinu organizuje ovaj izbor, a konačni sud o pobjednicima će dati stručni žiri, koji sačinjavaju sportski novinari iz Bosne i Hercegovine", rekao je Mirza Dautbegović, glavni i odgovorni urednik portala SportSport.ba, organizatora "Idola nacije".

Prvo izdanje Idola nacije je održano 2008. godine, a prvi dobitnik nagrade Idol nacije je bio Vedad Ibišević. Nakon Ibiševića, dva puta zaredom za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine proglašen je Edin Džeko.

Osim najboljeg fudbalera BiH (Idol nacije) bit će proglašeni najbolji i u ostalim kategorijama: Najbolji fudbaler Premijer lige BiH, Najbolji bh. fudbalski trener, Najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH, Najbolji golman Premijer lige, Najorganizovaniji klub Premijer lige BiH, Najbolji fudbalski sudija, Najbolji mladi fudbaler (U-21), Najbolji juniorski fudbaler (U-19), Najbolji kadetski fudbaler (U-17), Najbolji igrač malog fudbala, Najbolja fudbalerka, Najbolji fudbalski radnik, Otkriće godine, Najbolji trener Premijer lige BiH, Najbolji bh. golman i Najbolji mladi fudbaler Premijer lige BiH (do 21 godine).