sport
280

Ironman Dario Ružić: 4,5 mjeseca priprema i ugruhano rebro za nezaboravno iskustvo

Piše: M. N.
Dario Ružić iz BiH od jučer je postao "čelični muškarac" jer je uspješno završio najteže takmičenje Ironman triatlon u austrijskom gradu Klagenfurtu.

Triatlon je završio za odličnih 13 sati, 33 minute i 26 sekundi od 17 sati koliko su imali na raspolaganju da pređu 226 kilometara plivanjem, voženjem bicikla i trčanjem.

"Vrijeme nas je poslužilo. Danima prije u Klagenfurtu je bilo sunčano i više od 30 stepeni. Organizacija trke je više nego odlična. Posebno se želim zahvaliti našim Krajišnicima i velikim ljudima i sportistima Mirsadu Abdakoviću i Nerminu Feliću na podršci tokom trke. Bilo je nezaboravno iskustvo učestvovati na ovoj prestižnoj utrci s još četiri Bosanca i Hercegovca", rekao je Ružić za Klix.ba.

Za ovo takmičenje priprema se četiri mjeseca i 15 dana tokom kojih je preplivao 70 kilometara, biciklom je prešao 2.800 kilometara, a pretrčao 550 kilometara. Od povreda je imao samo jedno ugruhano rebro, ali kaže da se isplatilo jer je postao Ironman.

"Nadam se da će ovaj naš uspjeh potaknuti mlade ljude da se bave ovim zahtjevnim, ali prelijepim sportom", poručio je Ružić.

Takmičenje Ironman je održano u nedjelju, a osim Ružića titulu Ironmana ponosno nose i Tomislav Cvitanušić, Emir Baralić, Erol Mujanović i Nermin Palić.