sport
0

Hitzfeld odbio poziv madridskog Reala

NINA
Bivši trener Bayerna iz Muenchena Ottmar Hitzfeld izjavio je danas da je prošlog ljeta dobio pozive desetak poznatih evropskih timova, uključujući i ponudu da preuzme ekipu madridskog Reala.

"Čim sam napustio Bayern počele su stizati ponude sa svih strana, ali ih uopšte nisam razmatrao jer sam čvrsto bio odlučio napraviti bar jednogodišnju pauzu", rekao je Hitzfeld.

"Tačno je da sam imao poziv i iz Reala. Njihov avion je bio spreman i čekalo se samo da pozovem telefonom, ali ni tada nisam razmišljao o prelasku u Real. Nikad nisam prekršio ono što sam rekao, pa nisam ni tad. Mislim da su ljudi iz Reala bili iznenađeni, ali istina je da nisam razmatrao ni njihov poziv", izjavio je 56-godišnji profesor matematike.

Na pitanje hoće li se ovoga ljeta vratiti trenerskom poslu, Hitzfeld, koji je osvajao Ligu prvaka s Bayernom i Borussijom iz Dortmunda, kaže da je njegova budućnost svakako vezana za nogomet.

"Otkako sam otišao iz Bayerna intenzivno učim engleski i talijanski, ali to još ne znači da ću uzeti neki klub iz te dvije države. Još ne pregovaram ni s kim jer sam prošle godine rekao da neću razmatrati nijednu ponudu prije nego što budu okončana nacionalna prvenstva širom Evrope", rekao je Hitzfeld, koji je prošle godine odbio i ponudu da vodi reprezentaciju Njemačke.

Proslavljeni stručnjak kaže da su u ovom trenutku otvorene sve opcije, pa čak i ta da "krene u avanturu s treniranjem nekog kineskog ili japanskog kluba".