sport
32

Haris Duljević: Protiv Travnika smo podbacili zbog umora

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Nogometaši Sarajeva su nastavili loš niz u BHT Premijer ligi. Sinoć su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali neriješeno 2:2 protiv Travnika. Bio je to treći remi u nizu za Bordo ekipu, nakon dvije pobjede u prva dva kola. Euforija nastala zbog rezultata u Evropi je splasnula ispadanjem od Borussije M'gladbach, a rezultatima u Premijer ligi BiH su navijači itekako razočarani.

Mladi nogometaš FK Sarajevo, Haris Duljević, nije krio nezadovoljstvo sinoćnjom utakmicom, a naveo je i razlog lošeg rezultata. Ipak, svoju je odbranu poštedio kritika.

"Jučer smo podbacili, a glavni razlog je umor. U kratkom periodu smo odigrali nekoliko utakmica. Osim toga, igramo previše ofanzivno, tako da odbrana ima problema kad god izgubimo loptu. Ipak, ne zamjerim ništa defanzivcima, nismo imali sreće", izjavio je Duljević.

Nakon završetka utakmice je uslijedila bura zvižduka i negodovanja upućena igračima Sarajeva. U narednom kolu Bordo ekipa ima priliku popraviti dojam, ali će to biti teško s obzirom na to da je protivnik Čelik i to u Zenici.

"Teško je bilo nakon utakmice, ali moramo podići glavu, jer ništa nije izgubljeno. Imamo utakmicu manje i ako pobijedimo, bit ćemo u vrhu. Pauza u prvenstvu će nam dobro doći, popravit ćemo stvari koje ne štimaju. U Zenicu idemo da osvojimo tri boda. To je najvažnije", rekao je nogometaš Sarajeva.

Priznao je da postoji pritisak zbog visokih očekivanja.

"Pritisak je veliki, kao i očekivanja, no, tako i treba biti. Sarajevo je veliki klub i treba u svakoj utakmici da ide na pobjedu. Ja sam siguran da u ovoj sezoni možemo napraviti zapažene rezultate", kazao je Duljević.

On je na Koševo stigao ovog ljeta iz Olimpica te se odličnim igrama nametnuo treneru Dženanu Uščupliću.

"Saigrači su me dobro prihvatili, dobro sam se uklopio. Što se igre tiče, uvijek može bolje. Nadam se da ćemo kao ekipa u narednom epriodu pokazati na terenu koliko zaista vrijedimo", završio je Duljević.