sport
800

Haris Biber pobijedio Philippa Stöcklija u Cirihu

Klix.ba
Haris Brko Biber ostvario je još jednu u nizu pobjeda na box takmičenju u Cirihu u Švicarskoj, gdje je savladao daleko starijeg i iskusnijeg protivnika Philippa Stöcklija, koji iza sebe ima zavidnu karijeru.

Podsjećamo, Biber je višestruki državni prvak u disciplinama K1, Low Kick i Full contact te osvajač brojnih internacionalnih turnira. Uporedo s treninzima Haris studira Fakultet tjelesnog odgoja i sporta i kaže kako se uz pravilan raspored vremena, istinsku volju i zalaganje mogu ostvariti svi ciljevi, dodajući da kako veliku zahvalnost za svoj uspjeh duguje treneru Muhamedu Šabanoviću, ali i činjenici da je ovaj sport njegov način života, te da je potpuno predan treninzima i pravilima koja se nalažu.

“S trenerom Muhamedom sam odradio kvalitetne pripreme i naravno to se pokazalo kada sam prekidom u drugoj rundi pobjedio sampiona Švicarske. Zahvaljujem se svojim sponzorima Elitnutrition koji me maksimalno podrzavaju na mom putu prema vrhu. Obećavam svojoj drzavi i svom narodu da cu da nas prestavljam u najboljem svjetlu“, kazao je Haris.