sport
111

Goraždanski karatista Sanin Kanlić putuje na Svjetsko prvenstvo u Indoneziju

Piše: E. A.
Najbolji goraždanski karatista Sanin Kanlić nastupit će za reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U-21) u Jakarti (Indonezija). Svjetsko prvenstvo održava se početkom novembra a Sanin Kanlić nastupa u kategoriji mlađi seniori +84 kg.

"Nakon državnog prvenstva na kojem sam bio vice prvak države uslijedila su dva izborna turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Indoneziju. Oba puta pobijedio sam prvaka države, tako da sam imao više bodova od njega i potvrdio sam mjesto u reprezentaciji i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Indoneziju koje će se održati od 12. do 15. novembra u Jakarti. Naravno, meni je bio cilj da ponovo budem u avionu za Indoneziju i eto uspio sam. Putujemo 8. novembra", kaže za Klix.ba Sanin Kanlić.

Podsjetimo da je Sanin, inače član Karate kluba "Holidey", na prošlom Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Španiji 2013. godine osvojio visoko peto mjesto.

U Karate klubu "Holidey" vlada prava euforija zbog Saninovog odlaska na prestižno takmičenje a ističu da je finansijska sredstva za Saninov nastup obezbjedila Vlada BPK Goražde.