Sedmi put zaredom
5

G-petrol i ove godine uz Sarajevski polumaraton

Kompanija G-Petrol i ove godine će, sedmi put zaredom, podržati Sarajevski polumaraton, u okviru kog će 18. septembra biti održan i tradicionalni G-Drive štafetni polumaraton.

Na ovoj utrci svi zainteresovani imat će priliku da udruženim snagama istrče atraktivnu rutu i osjete čari zajedničke pobjede. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 14 godina putem web stranice Sarajevo Marathon, a moguće se takmičiti u kategorijama ženskih, muških i miješanih ekipa.

"G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodice, prijatelja, ali i odličnu zabavu. Uvijek nam je zadovoljstvo podržati ovakvu vrstu projekata, koji promovišu plemenite i zdrave aktivnosti, kao i timski duh, ovoga puta na posebno atraktivnim dijelovima Sarajeva ispunjenih muzikom, dobrom energijom i navijačkim duhom", istakao je Milan Čolović, direktor kompanije G-Petrol.

Dužina utrke je 21.000 metara, a vrijeme za koje je potrebno istrčati je tri sata. Također, timski trkači će istrčavati utrku na istoj stazi kao i polumaratonci.

"Zadovoljstvo mi je, također, što će i predstavnici naše kompanije učestvovati na štafetnom polumaratonu, te će ličnim primjerom pokazati sve plemenitosti razvijanja boljeg timskog duha kroz sportske aktivnosti", dodao je Čolović.

G-Petrol d.o.o. u BiH upravlja mrežom od 40 benzinskih stanica, od kojih je 33 u premium brendu GAZPROM, a ostalih 7 brenda NIS Petrol. Svi maloprodajni objekti kompanije su usmjereni na zadovoljenje potreba i pružanje vrhunskih usluga savremenim potrošačima. Kompanija također aktivno učestvuje u razvoju lokalnih zajednica i promociji plemenitih aktivnosti kroz sport i umjetnost širom Bosne i Hercegovine.