Specijalni dizajn
26

Vettel na testiranju u Bahreinu nosi "kacigu mira"

D. B.
Njemački vozač Formule 1 i član Aston Martina, Sebastian Vettel, tokom predsezonskog testiranja u Bahreinu nosi posebno dizajniranu kacigu.
Vettel je bio najglasniji kada je Rusija napala Ukrajinu te je prvi kazao da ne namjerava otputovati i voziti utrku u ovoj zemlji, a sada predvodi one koji traže mir.

Formula 1 je izbacila Rusiju iz kalendara utrka za novu sezonu, Haas je otpustio ruskog vozača Nikitu Mazepina i prekinuo saradnju s ruskom kompanijom Uralkali, a Vettel nastavlja svoju "mirovnu misiju". On je kao direktor Udruženja vozača GPDA organizovao fotografisanje svih vozača na stazi u Bahreinu s porukom "Ne ratu", a svi su nosili majice s tom porukom i suncokretom koji je simbol ukrajinskih nacionalnih boja. Također, vozači su razvili ukrajinsku zastavu, a potoom su mnogi od njih poslali svoje poruke podrške Ukrajini.

Međutim, Vettel je otišao i korak dalje te se na testiranju pojavio s novim dizajnom kacige na čijoj bočnoj strani piše "No War". Kaciga je bijele boje, ali sadrži plavu i žutu liniju koje predstavljaju ukrajinsku zastavu, znak mira, kao i goluba mira.

Nakon trodnevnog testiranja, čeka nas i početak nove sezone Formule 1 te prva utrka u Bahreinu 20. marta.