Vozi se sljedeće godine
13

Ulaznice za utrku Formule 1 u Las Vegasu koštaju od 500 do 10.000 dolara

D. B.
Ulaznice za utrku Formule 1 koja će se voziti naredne godine u Las Vegasu puštene su u prodaju 3. novembra, najjeftinija košta 500, a najskuplja 10.000 dolara.

Oni koji kupe ulaznicu po cijeni od 500 dolara osigurat će pristup lokaciji MSG Sphere, koja obuhvata zavoje od petog do devetog, no sjedišta nisu uključena nego će publika stajati. Ipak, hrana i bezalkoholna pića će im biti na raspolaganju u neograničenim količinama.

Za mjesto na tribinama je potrebno platiti do 2.000 dolara za trodnevni pristup samo toj lokaciji, a i za njih će biti osigurane neograničene količine hrane i pića.

U prodaju su puštene ulaznice za šest zona, a jedna je ograničena na sjevernu stranu staze s obzirom na to da hoteli Palazzo, Venetian, Harrah's, Flamingo, Parit Bellagio i Planet Hollywood zauzimaju južni dio staze gdje će vozači prolaziti Las Vegas Boulevardom.

Ulaznice za East Harmon Zonu, koja se nalazi preko puta paddocka, koštat će još više. Mjesto na glavnoj tribini košta 2.500 dolara, dok oni koji žele sjediti u dijelu PH1 Skybox Shared Hospitality trebaju izdvojiti 10.000 dolara.

Utrka Formule 1 u Las Vegasu vozit će se 18. novembra 2023. godine.