Formula 1
5

Schumacher: Radujem se životu nakon Formule 1

Totalsport
Pomalo u sjeni Sebastiana Vettela i njegova osvajanja trećeg uzastopnog naslova svjetskog prvaka, ostao je oproštaj najtrofejnijeg vozača u historiji Formule 1 Michaela Schumachera.

Nijemac je za upravljačem Mercedesa odradio posljednju utrku u karijeru. Veliku nagradu Brazila je okončao na sedmom mjestu i otišao u penziju s 13. mjesta u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Iako se njegov drugi mandat u Formuli 1, nakon povratka 2010. godine, nije pokazao uspješnim, ostat će zapisano da je Schumacher tokom karijere osvojio sedam naslova svjetskog prvaka, te ostvario 91 pobjedu i 155 plasmana na postolje.

"Moje su emocije u ovom trenutku pod kontrolom. Možda ću kasnije, kad popijem piće i izgrlim se s mehaničarima, postati sentimentalniji, ali sada se radujem životu nakon Formule 1", kazao je Schumacher nakon utrke na Interlagosu.

Nije propustio pohvaliti svoga sunarodnjaka, 25-godišnjeg Vettela, koji je postao najmlađi trostruki svjetski prvak u historiji.

"Mislim da je ovo lijep kraj, ja sam završio karijeru, a Sebastian je osvojio treći naslov. Ponosan sam na njega, dobar mi je prijatelj. Vidjet ćemo što će mu donijeti budućnost".