Formula 1
15

Räikkönen doživio nesreću, prošao bez težih povreda

Totalsport
Ferrarijev vozač Kimi Räikkönen doživio je nesreću u prvom krugu Velike nagrade Velike Britanije, devete utrke sezone Formule 1.

Finac je ušao preširoko u jedan zavoj i završio izvan staze, a kad se pokušao vratiti, izgubio je kontrolu nad bolidom. Udario je u ogradu od koje se odbio nazad na stazu, a onda je na njega naletio i Felipe Massa (Williams) koji ga nije uspio zaobići. Na koncu je završio u drugoj ogradi s potpuno razbijenim bolidom.

Uz pomoć prisutnih je izašao iz bolida, pri čemu je bio vidljivo uzdrman. Automobilom organizatora utrke je odvezen s mjesta nesreće.

Iz tima Ferrarija potvrdili su da njihov vozač Kimi Räikkönen nije teže povrijeđen.

Iz Ferrarija su objavili da Räikkönen nije pretrpio nikakve frakture. Zadobio je tek nekoliko ogrebotina i udaraca, a najveće bolove osjeća u desnom zglobu zbog čega će biti podvrgnut daljnjim testovima da se utvrdi težina povrede.

U prvom je trenutku ispred vodećeg Nijemca Nice Rosberga (Mercedes) na stazu izašlo sigurnosno vozilo, ali na startu drugog kruga je vozačima pokazana crvena zastava, što je značilo da je trka prekinuta do daljnjega, odnosno dok se ne popravi oštećena ograda. Prekid je trajao skoro sat vremena.