Formula 1
0

Opruga okončala Massinu karijeru?

Totalsport
Posljedice nesreće koju je doživio na kvalifikacijskom treningu u subotu pred Veliku nagradu Mađarske, mogle bi biti kobne za nastavak karijere brazilskog F1-pilota Felipea Masse.

Naime, Robert Veres, ljekar koji ga je operirao nakon zastrašujućeg udarca u zaštitni zid uz stazu, izjavio je da se Massa dobro oporavlja, no povrede koje je pretrpio na lijevom oku nije želio precizirati. Nagađa se da su iste prevelik uteg za nastavak karijere, no o tome službene potvrde još uvijek nema.

Podsjetimo da je Massi život spasila kaciga nakon što je komad opruge s bolida Rubensa Barrichella otpao i odbio mu se u glavu, probivši kacigu iznad lijevog oka. Dio bolida čija je težina malo manja od kilograma pri brzini od preko 200 km/h “postao” je težak nekoliko stotina kilograma i nema sumnje da kaciga koja nije vrhunske kvalitete ne bi podnijela taj udarac.

Bild tvrdi da je vrijednost kacige proizvedene u Njemačkoj oko 12.000 eura.

Nema sumnje da je i predsjedniku Ferrarijeve momčadi Luci di Montezemolu drago da je baš nju Massa imao na glavi kada se nesreća dogodila, no profesionalno hladan Talijan je izjavio kako je prioritet momčadi Brazilčevo zdravlje, ali i brza potraga za novim vozačem ukoliko se Massa ne oporavi i nastavi s utrkama.

Ono čemu se mnogi nadaju, a to je povratak legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka u Ferrarijevu ekipu, gotovo sigurno se neće dogoditi. Michael Schumacher je preko svoje glasnogovornice Sabine Kehm poručio da se kroz nadolazeće dane nema namjere o tome očitovati. Rezolutniji je bio njegov menadžer Willi Weber koji je ustvrdio da je takvo nešto isključeno.