Formula 1
0

Massa: "Trgnimo se jer više nismo dobri kao nekad"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U Ferrariju su izračunali da će postignuto vrijeme Felipea Masse biti dovoljno za plasman među 15 najboljih, u drugi krug kvalifikacija u Maleziji, te su Brazilca maknuli sa staze nakon samo četiri uvodna kruga.

Ojađeni je Brazilac tako iz boksa gledao kako u završnici prvoga kvalifikacijskog kruga uoči nedjeljne VN Malezije većina vozača postiže bolja vremena od njega, te kako završava među petoricom najlošije plasiranih.

Ostao je bez prilike boriti se za najbolja mjesta zauzevši na kraju 16. mjesto, iako je njegov F60 tijekom sviju treninga u Sepangu izgledao prilično brzo. Sve zato jer su njegovi u ekipi očekivali da mu neće trebati korištenje drugog seta mekanih guma.

"Krivim sve: najprije sebe, onda moje inžinjere, na kraju i sve Ferrarijeve mehaničare u boksu. Ovo je još jedan veliki poziv na buđenje. Moramo koristiti gume, moramo koristiti sve mogućnosti koje imamo na raspolaganju jer je svaki izlazak na stazu postao vrlo kompliciran", rekao je kritični Brazilac nastavivši udarati po vlastitoj ekipi:

"Prošla su nam vremena svima očito i dalje u glavi. Vremena dominacije sa sjajnim, natjecateljskim autom. U prošlosti je bilo lako ući u kvalifikacije na tvrdim gumama i zauzeti mjesto među prvih deset. Više nije tako. Konkurenti su se strahovito poboljšali".

Osim Masse, koji će u utrku startati sa 16. mjesta, ponovno puno bolje nije prošao niti Lewis Hamilton. Svjetski je prvak sa svojim McLarenom uspio izboriti plasman tek u drugu kvalifikacijsku dionicu, ne i treću. Završio je s 13. vremenom.