Proces oporavka
0

Massa: Sina ćemo nazvati Felipe

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Felipe Massa, brazilski pilot Ferrarijeve F1 ekipe trenutno se nalazi u bolnici Albert Einstein u Sao Paulu, gdje se u ponedjeljak podvrgnuo novom, četverosatnom operacijskom zahvatu.

Stavljena je Massi titanijska pločica u lobanju, na mjesto gdje ga je, tokom kvalifikacijske utrke za Veliku nagradu Mađarske, pogodila opruga s bolida Rubensa Barrichella, zbog čega je izgubio svijest i udario u zaštitnu ogradu, te završio u budimpeštanskoj bolnici.

Massa je objasnio da je cilj operacije bio nadomjestiti kost lobanje koja mu je odstranjena u Mađarskoj, a bila je u potpunosti smrskana.

  • Običan čovjek bez problema može živjeti s tim. Kod profesionalnog vozača oporavak je nešto komplikovaniji. To je uostalom i jedini razlog zbog kojega mi ne daju takmičiti se. Osjećam se jednako kao i prije nesreće, pa ću se uskoro zaputiti u Evropu i na simulatoru i kroz vožnju kartinga započeti kako bih potvrdio svoju spremnost - kazao je.

Dodajmo i da su Felipe i njegova trudna supruga Rafaela dogovorili ime za sina kojeg očekuju. Ime će dobiti po ocu.

  • Jako sam uzbuđen, očekuje nas prinova u drugoj polovini novembra. Znamo da je dečko, a nazvat ćemo ga Felipe. Mislim da nikada neću zaboraviti 2009. godinu, zbog sudara koji sam imao, ali i činjenice da ću postati otac. Lijepe se stvari događaju i u teškim vremenima - zaključio je Brazilac.