Formula 1
0

Jenson Button ipak ostaje u McLarenu za 15 miliona dolara

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Iako je svjetski prvak Formule 1 iz 2009. godine Jenson Button ranije najavljivao mogućnost opraštanja od aktivnog takmičenja odustao je od te namjere pa će i narednu sezonu voziti za ekipu McLarena.

Pored špekulacija o navodnim nesuglasicama između Buttona i šefa McLarena Rona Dennisa, najnovije informacije govore o produženju ugovora i nastavku saradnje.

Za razliku od Buttona, sudbina Fernanda Alonsa u McLarenu je neizvjesna, iako ima važeći ugovor do kraja 2017. godine, naročito nakon Alonsove izjave pred Veliku nagradu Japana da nije suguran za koju ekipu će voziti naredne sezone.

Iako Button nije želio komentarisati mogućnost ostanka u McLarenu, iz ove ekipe su to potvrdili. Tako će bivši britanski šampion u Formuli 1, umjesto dosadašnjih 10 miliona dolara po sezoni zarađivati 15 miliona dolara.

Button je kasnije priznao da se dvoumio da li da napusti McLaren, ali nakon razgovora s Ronom Dennisom odlučio je ostati.

Button je već šestu sezonu vozač McLarena. Svjetski prvak je bio 2009. godine. U toku karijere ostvario je 15 pobjeda i 50 podija.