9. juna
106

Helem Nejse dvojac i Srđan Erceg vodit će Red Bull Showrun u Sarajevu

E. B.
Red Bull Showrun, koji se održava u Sarajevu 9. juna, sve je bliže, a sada su poznata imena voditelja ovog spektakularnog događaja.

Riječ je o dvojcu iz popularne grupe Helem Nejse, a to su Gaga i Stihi. Iako im je muzika na prvom mjestu, oni su već mnogo puta dokazali da se sjajno snalaze u ulozi voditelja raznih programa i događaja u organizaciji Red Bulla.

Stoga će i ovog puta imati zadatak i čast da vode jedan od najvećih događaja u glavnom gradu BiH, a to je nestrpljivo očekivani Red Bull Showrun.

Kao što je već poznato, riječ je o cjelodnevnom događaju bogatog programa, koji će se održati 9. juna u Sarajevu, a uključuje vožnju bolida Formule 1 kojim će upravljati slavni F1 vozač David Coulthard, performans virtuoza na motociklu Arunasa Gibieže, nastup majstora drifta, dvojca Red Bull Driftbrothers, ali i sjajan muzički program te afterpartyje.

Bolid će juriti trasom od Marijinog Dvora do Tehničke škole i nazad pored Zemaljskog muzeja BiH, a upravo ova dionica će biti centar dešavanja glavnog dijela programa koji traje od 14 do 16 sati.

Tako će za zabavni dio programa tokom glavnog dijela događaja i vrhunsku atmosferu biti zaduženi Gaga i Stihi, dok će im u stručnom dijelu pomagati Srđan Erceg, poznati F1 komentator na Sport Klubu i voditelj popularnog podcasta Lap 76.

Red Bull Showrun će u Sarajevu potpuno besplatno moći posmatrati svi koji to žele, ali su dostupna i najbolja mjesta s neometanim pogledom na stazu uz kupovinu ulaznica za Fan Pit zonu i sjedeća mjesta na tribinama putem servisa Kupikartu.ba online te na prodajnim mjestima.

U glavnom gradu BiH se 9. juna pored staze očekuje više od 50.000 ljudi, a za one koji tog dana ne budu u prilici da posjete Sarajevo, osiguran je direktan TV prijenos na Sport Klubu.