VN Singapura
0

Hamiltonu pole-position

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Branitelj naslova u Svjetskom prvenstvu Formule 1, pilot McLaren-Mercedesa Lewis Hamilton, s prvog će mjesta startati u utrku za Veliku nagradu Singapura.

Kvalifikacijski trening za cestovnu noćnu utrku pripao je aktualnom svjetskom prvaku, što je 24 godine mladome Britancu šesnaesti pole-position u karijeri. Najbrži krug posljednjeg dijela kvalifikacija iznosio mu je 1:47.891.

Prvi startni red zaslužio je i Red Bullov mladac, 22-godišnji Nijemac Sebastian Vettel, koji je 0.313 sekundi bio sporiji od pobjedničkog vremena. Uspješnu subotu za Red Bullovu momčad zaokružio je Mark Weber četvrtim mjestom, odnosno drugim startnim redom u kojem se nalazi i Nico Rosberg.

Peto vrijeme kvalifikacijskog treninga, kojeg je okončao u zidu, ostvario je Rubens Barrichello, trenutačno drugoplasirani vozač ukupnog poretka. Ipak, zbog promjene getribe startat će sa pet pozicija slabijeg mjesta, odnosno deseti. Vodeći u svjetskom prvenstvu i Brazilčev momčadski kolega u Brawn GP-u, Jenson Button, ostvario je 12. vrijeme kvalifikacija.

Razočarali su i Ferrarijevi piloti - Kimi Räikkönen bio je 13., a Giancarlo Fisichella 18.

Prošlogodišnji pobjednik kontroverzne nagrade Singapura, Renaultov Španjolac Fernando Alonso, u utrku će krenuti sa šestog mjesta.

VN Singapura, rezultati kvalifikacijskog treninga: 

  1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)  1:47.891

  2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.313

  3. Nico Rosberg (Williams-Toyota) +0.457

  4. Mark Weber (RBR-Renault) +0.831

    • Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) +0.937
  5. Fernando Alonso (Renault) +1.163

  1. Timo Glock (Toyota) +1.289

  2. Nick Heidfeld (BMW Sauber) +1.416

  3. Robert Kubica (BMW Sauber) +1.623

  4. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) +1.887

  • Barrichello je kažnjen pet pozicija slabijim plasmanom od ostvarenog u kvalifikacijama zbog promjene getribe