Ruka ruci
186

Hamilton na kraju gospodski čestitao Verstappenu pa poručio: Bili smo sjajni

N. K.
Lewis Hamilton i Max Verstappen (Foto: Formula 1)
Lewis Hamilton i Max Verstappen (Foto: Formula 1)
Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton (36) nije uspio danas doći do osme titule prvaka svijeta, a nakon što je izgubio naslov pola kruga prije kraja sezone pokazao je manire istinskog šampiona.
Iako Hamiltonovi navijači tvrde da je Britancu titula "ukradena", vozač Mercedesa je smogao dovoljno snage da priđe Maxu Verstappenu, pruži mu ruku i čestita na zvanju novog prvaka svijeta.
"Prije svega čestitao bih Maxu i njegovom timu. Mislim da smo mi ove godine obavili sjajan posao. Naš tim, svi u fabrici, svi muškarci i žene koje imamo, svi su naporno radili tokom ove cijele teške sezone. Mnogo sam ponosan na njih i vrlo sam zahvalan što sam zajedno s njima bio dio ovog putovanja. Dali smo sve od sebe u drugom dijelu sezone i nismo odustali, to je najvažnije. Naravno, osjećao sam se sjajno u bolidu tokom prethodna dva mjeseca, naročito na kraju sezone. Nadam se da će svi biti sigurni tokom pandemije i da će lijepo provesti Božić. Vidjet ćemo za narednu godinu", rekao je Hamilton nakon utrke.

Tokom sezone i utrke bilo je dosta iskakanja iz normi usko sportskog ponašanja, ali potez Hamiltona kada je sve završilo potvrdila je njegovu pravu veličinu.

Britanac je imao dovoljno respekta prema i rivalu i sportu te pružio ruku, čestitao i priznao poraz.

Podsjetimo, naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.