Do kraja 2025. godine
15

Hamilton i Russell produžili ugovore s Mercedesom: Naša priča nije završena, opet ćemo pobjeđivati

D. B.
Mercedes-AMG Petronas F1 Team danas je potvrdio da će i naredne sezone zadržati aktuelnu vozačku postavu koju čine sedmostruki šampion Lewis Hamilton i njegov timski kolega George Russell.

Uprkos brojnim špekulacijama, Hamilton je produžio ugovor s Mercedesom do kraja 2025. godine, što znači da će za ovaj tim voziti još najmanje dvije sezone nakon završetka aktuelne.

Mercedes je danas saopćio novosti uoči početka trkačkog vikenda u Monzi u petak. Na ovoj stazi je Lewis slavio pet puta, a posljednji put 2018. godine.

"Svaki dan sanjamo da budemo najbolji i posvetili smo proteklu deceniju da postignemo taj cilj. Na vrh se ne dolazi preko noći ili u kratkom vremenskom periodu, potrebni su posvećenost, naporan rad i žrtvovanje. Bila mi je čast zaslužiti mjesto u historiji s ovim nevjerovatnim timom", kazao je 38-godišnji Hamilton.

On za Mercedes vozi od 2013. godine te je s ovim timom osvojio šest od sedam titula, međutim, protekle dvije sezone su bile relativno loše. Hamilton je upisao ukupno 103 pobjede u karijeri, ali posljednju prije čak dvije godine.

"Nikad nismo bili gladniji za pobjedama. Naučili smo iz svakog uspjeha, ali i neuspjeha. Nastavljamo juriti naše snove i boriti se bez obzira na izazove. Ponovo ćemo pobjeđivati. Zahvalan sam timu koji me podržava na stazi i izvan nje. Naša priča nije završena, odlučni smo da zajedno postignemo još više i nećemo stati dok to ne učinimo", poručio je Hamilton.

Russell će također u Mercedesu ostati bar do kraja 2025. godine.