Želi osobu od povjerenja
0

Hamilton angažovao Häkkinenovog duhovnika

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Didier Coton, nekadašnji duhovnik i savjetnik dvostrukog finskog prvaka u Formuli 1, Finca Mike Häkkinena, novi je zaposlenik u stožeru McLarenova F1-pilota Lewisa Hamiltona (27).

"Pokušat ću činiti samo ispravne korake kako bih se mogao u potpunosti fokusirati na moj glavni cilj: osvajanje naslova prvaka", izjavio je Hamilton, svjetski prvak iz 2008. godine, objasnivši razloge zbog kojih se odlučio angažirati duhovnika:

"Polazim od ideje da mi na utrkama treba netko kome ću se moći povjeriti i ko će me smiriti. Tokom pošle sezone nisam imao takvu pomoć".

Prošle je sezone Hamilton inače promijenio vlastiti menadžment. Smijenio je oca Anthonyja i potpisao ugovor sa Simon Fullerom, slavnim agentom koji vodi brigu o karijerama holivudskih zvijezda poput Davida Beckhama i Jennifer Lopez.

Taj je potez šef takmičenja u Formuli 1, Bernie Ecclestone, nazvao katastrofalnim, te za Hamiltonovo "kvarenje" optužio estradno društvo u kojem se Britanac počeo kretati nakon osvajanja svog prvog i zasad jedinog naslova.