Transfer
0

Ferrari uskoro objavljuje dolazak Alonsa

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prelazak Fernanda Alonsa u Ferrari mogao bi biti potvrđen tokom sljedećeg vikenda u Japanu, gdje je na rasporedu 15. utrka sezone Formule 1.

Da dvostruki svjetski prvak doista napušta Renault potvrdio je nakon nedjeljne utrke u Singapuru i privremeni direktor francuske momčadi Jean-Francois Caubet.

  • Mislim da će Fernandu nedostajati Renault i da će Renaultu nedostajati Fernando - izjavio je Caubet za Autosport, što je i više nego jasna poruka da je došao kraj Alonsovoj saradnji s ekipom koja ga je proslavila.

Čim dogovor između Ferrarija i Alonsa postane služben, očekuje se da će Renault potvrditi da će sljedeće godine na njegovo mjesto uskočiti Poljak Robert Kubica, trenutno vozač BMW-Saubera.

U međuvremenu Ferrarijevi odvjetnici užurbano rade na posljednjim detaljima raskida ugovora s Kimijem Räikkönenom, što je glavni uvjet za ostvarivanje Alonsova dolaska, budući da je pozicija Felipea Masse sigurna i za sljedeću godinu. Čelnici Ferrarija priznali su u nedjelju da žele čim prije objaviti vozački dvojac za sljedeću sezonu.

  • Čim sve bude poznato, objavit ćemo imena. Ne želimo čekati predugo. Već u Suzuki? Moguće je, ali ne garantiramo - rekao je Autosportu šef Ferrarija Stefano Domenicali.

U trenutku kad Räikkönen pristane na uvjete raskida ugovora, po svemu će sudeći uslijediti i potvrda njegova povratka u McLaren.