Formula 1
0

Fernando Alonso i Lewis Hamilton ne razgovaraju

Sarajevo-x.com
Izvori bliski McLarenu očekuju da će Fernando Alonso napustiti ekipu po završetku tekuće sezone. Nakon Hamiltonove pobjede na Velikoj nagradi Mađarske i povećanja prednosti u ukupnom poretku, timske kolege više ne razgovaraju.

Hamiltonov uspjeh bio je kruna kontraverze koja se desila tokom trening utrke za pole position. Nakon što su oba vozača "prevarila" jedan drugog, Alonso je proglašen krivim da je blokirao Hamiltona u pit-laneu te je kažnjen pomjeranjem startne pozicije pet mjesta unazad. Alonsko je jučer startao sa šeste pozicije umjeto sa prve. Nešto prije "incidenta" sa Alonsom, Hamilton je blokirao svog timskog kolegu tako što mu nije dozvolio da ga pretekne u kvalifikacijama, suprotno timskim instrukcijama.

Ovaj dvadesetdvogodišnji debitant u Formuli 1 je izjavio kako se divi i poštuje Alonsa, ali mu se čini da nakon trke u Mađarskoj ovaj ne razgovara s njime.

Izvori iz McLarena kažu da Alonsa nervira činjenica da nije osigurao apsolutni broj jedan u ekipi McLarena, zahvaljujući principu jednakosti oba vozača Rona Dennisa.