Za više drame
0

Ecclestone predlaže prečice na stazama Formule 1

Totalsport
Bernie Ecclestone (Foto: AP)
Bernie Ecclestone (Foto: AP)
Prvi čovjek Formule 1, 79-godišnji Bernie Ecclestone, predložio je uvođenje prečica na staze kako bi uveo više dramaturgije u Svjetsko F1 prvenstvo.

Ideja, o kojoj će se još raspravljati prije nego što se odluči hoće li i zaživjeti u takmičenju, bila bi radikalna promjena u sportu u kojem takvo nešto nikada nije usvojeno.

"Ekipama sam dao nekoliko prijedloga. Zamislite samo prečicu kojom bi se svako mogao okoristiti pet puta u utrci. To bi spriječilo situacije u kojima vozači zaglavljuju jedan iza drugog na stazi, a svakako bi bilo dobro i za televizijske prijenose", kaže Ecclestone koji vjeruje da je pred takmičarima i publikom izvrsna sezona u kojoj će na naslov prvaka, među ostalima, ciljati Jenson Button, Lewis Hamilton, Fernando Alonso i povratnik na staze, 41-godišnji sedmerostruki prvak Michael Schumacher.

"To su četvorica svjetskih prvaka koji će krenuti u sezonu. Bit će to dobra godina i sjajna borba za naslove u poretku vozača i konstruktora", najavljuje Ecclestone sezonu koja će početi Velikom nagradom Bahreina 14. marta.