Formula 1
0

Ecclestone na meti kritika nakon komentara o Hitleru

Totalsport
Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone, suočen je s brojnim kritikama nakon komentara u prilog nacističkom diktatoru Adolfu Hitleru.

U intervjuu za londonski The Times, Ecclestone je izrazio naklonost "jakim vođama" navevši pritom bivšu britansku premijerku Margaret Thatcher i Maxa Mosleyja, vodećeg čovjeka Međunarodne automobilističke federacije (FIA) na odlasku.

  • Demokracija nije puno toga donijela brojnim zemljama. Iako je ovo vjerovatno užasno reći, osim činjenice da je Hitler skrenuo sa puta, on je bio u poziciji da zapovijeda velikim brojem ljudi i na taj način napravi ono što je htio. Na kraju se izgubio pa nije bio tako dobar diktator - rekao je Ecclestone dodavši da su Zapadne sile bile u krivu i kada su svrgnule diktatora Sadama Husseina u Iraku riječima da je on bio "jedini ko je mogao kontrolisati tu zemlju".

Vijeće židovske zajednice u Velikoj Britaniji oglasilo se nakon Ecclestoneove izjave priopćenjem u kojem je nazvalo njegove izjave "vrlo bizarnima", dok je urednik židovskog dnevnika Jewish Chroniclea Stephen Pollard nazvao Ecclestonea "moralno neosvještenim i idiotom".

Oglasila se i Radnička stranka, tačnije njen odvjetnik Denis MacShane, koji je izjave šefa Formule 1 nazvao "nepoznavanjem historije i totalno lošom prosudbom".

Kontroverzne i u najmanju ruku nesmotrene izjave nisu strana pojava za Ecclestonea. Apsolutni hit mu je svojevremeno bila izjava kako bi "žene trebale nositi bijelu odjeću poput svih ostalih kućanskih aparata".

Poslije je takvu izjavu nazvao šalom, ali mu je malo ko povjerovao.