Formula 1
0

Brawn: Očekujem Schumacherovu pobjedu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ross Brawn i dalje je veliki zaljubljenik u lik i dijelo Michaela Schumachera. Sjajni taktičar koji je potpisao svih sedam Schumacherovih naslova prvaka i dalje vjeruje u superiornost nekadašnjeg saradnika iz Benettona i Ferrarija.

Brawn i Schumacher danas su na suprotstavljenim stranama, Britanac je šef Brawn GP-a, vodeće ekipe Svjetskoga prvenstva u Formuli 1, a 40-godišnji Nijemac, sedmerostruki svjetski prvak, povratnik u Ferrarijev tim.

Uprkos tome što su se njihovi putovi razdvojili i što je Schumacher vraćen iz penzije nakon trogodišnje pauze, Brawn je uvjeren da ništa nije izgubio na svojoj kvaliteti, te da bi mogao pobijediti u nekoj od nadolazećih utrka u prvenstvu.

  • Kada bih morao birati da li da stavim deset eura na naslov prvaka Jensona Buttona ili na pobjedu na nekoj Velikoj nagradi Michaela Schumachera, stavio bih po pet eura na obje mogućnosti. Oboje bi se moglo ostvariti.

  • Dogodi li se da Schumacher ne dođe do pobjede, ne bih za to krivio njega već njegov tim - kazao je Brawn i s nestrpljenjem zaključio:

  • Ne mogu dočekati da ga ponovno vidim na djelu.

Schumacher se u bolid omiljenog mu Ferrarija vraća kako bi zamijenio Felipea Massu, koji zbog povrede glave zadobijene na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske prisilno mora odmarati.