Pripada Red Bull Racingu
712

Bolid Formule 1 se pojavio u Tuzli, oduševljeni građani se fotografišu pored njega

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
U Tuzli se pojavio bolid Formule 1 koji, kako saznaje Klix.ba, pripada ekipi Red Bull Racing, što je izvjesno nagovještaj atraktivnog događaja. Bolid se nalazi u Bingo city centru u Tuzli, a već je naišao na interesovanje građana koji se fotografišu pored njega.

U BiH smo ranije u nekoliko navrata vidjeli bolide. Prije dugog niza godina bio je to bolid McLaren Mercedesa koji je pripadao Davidu Coulthardu, a 2018. u glavnom gradu BiH se našao bolid Formule E.

Red Bull je potom u bh. gradovima organizovao izazov u kojem su svi zainteresovani mogli na maketi F1 bolida zamijeniti gume i osvojiti vrijedne nagrade.

Šta je u pitanju ovog puta, još uvijek zvanično nije poznato, ali shodno fotografijama kojima raspolaže Klix.ba, izvjesno se radi o takozvanom show caru bolida RB18. To je ujedno i nešto najbliže funkcionalnom F1 bolidu što će mnogi imati priliku da vide uživo.

Bolid je "parkiran" u Bingo city centru u Tuzli, nakon što je dovezen u popodnevnim satima specijalnim transportom. Šta zapravo RB18 radi u Bosni i Hercegovini, mogli bismo saznati uskoro.

Podsjetimo, aktuelni šampion Max Verstappen je svoju drugu titulu svjetskog prvaka Formule 1 osvojio prošle godine upravo vozeći RB18, a ovaj bolid je donio Red Bullu i titulu u poretku konstruktura, prvu od 2013. godine i ere Sebastiana Vettela.