VN Monaka
0

Barrichellu prvi trening, izvrsni Ferrari i McLaren

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Velika nagrada Monaka, šesta utrka u kalendaru Formule 1, vozit će se ulicama Monte Carla ove nedjelje s početkom u 14 sati.

Blještavilo glamura i utrka na kojoj je podjednako važno vozačima pobijediti i publici na skupocjenim jahtama uz stazu biti viđenom, svoj uvod dobila je prvim slobodnim treningom odvoženim u jutarnjim satima četvrtka.

Najbrži je bio Rubens Barrichello, nesuđeni pobjednik Velike nagrade Španije i žrtva taktike (zakulisnih igara?) svojeg BrawnGP tima. Brazilski pilot morao je na prošloj utrci neočekivano tri puta pohoditi boks svoje momčadi, što je uručilo pobjedu, i to četvrtu u sezoni, njegovom timskom kolegi Jensonu Buttonu.

Ljut je bio Brazilac na takav razvoj situacije, a svoju je frustraciju ispoljio najavom odlaska iz takmičenja ukoliko se takvo što ponovi. Ispoljio je frustraciju i na prvom slobodnom treningu u Kneževini ostvarivši najbrže vrijeme kruga (minuta, 17 sekundi, 189 stotinki).

Drugo vrijeme slobodnog treninga pripalo je Ferrarijevom Felipeu Massi, dok je treći bio aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton u McLaren-Mercedesu. I na četvrtom i petom mjestu smjestile su se dvije najbolje momčadi prošle sezone, što u ovogodišnjem izdanju Formule 1 baš i nije bio slučaj.

Velika nagrada Monaka, 1. slobodni trening:

  1. Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) minuta, 17 sekundi, 189 stotinki
  2. Felipe Massa (Ferrari) +0.310 sek
  1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.389
  2. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) +0.497
  3. Kimi Räikkönen (Ferrari) +0.650
  4. Kazuki Nakajima (Williams-Toyota) +0.811
  5. Nico Rosberg (Williams-Toyota) +0.835
  6. Jenson Button (Brawn-Mercedes) +0.891
  7. Fernando Alonso (Renault) +1.094
  8. Mark Webber (RBR-Renault) +1.159