sport
477

Faris Vučkić osvojio PAN Sarajevo Snooker Open

Klix.ba
Proteklog vikenda u klubu Union Jack Sarajevo održan je PAN Sarajevo Snooker Open,u kojem su učestvovala 32 snooker igrača iz BiH. Posjetioci kluba gledali su izvanrednu snooker igru na ukupno četiri snooker stola za kojima se igralo za pobjedu u pet odigranih frejmova po meču. Oni koji nisu bili u klubu mogli su pratiti rezultate turnira putem linka na Facebook stranici kluba.

Polufinalne mečeve odigrali su Dino Arifagić i Muris Katanić te Zlatan Fuka i Faris Vučkić. Vučkić i Arifagić su se odličnom igrom u finale u kojem je Vučkić savladao protivnika sa rezultatom 3:0. U meču za treće mjesto slavio je Fuka, dok je četvrto mjesto osvojio Katanić.

Nagradni fond turnira, do sada najveći u BiH zahvaljujući sponzoru PAN, iznosio je 1.000 KM, a tri prvoplasirana igrača za svoju igru nagrađena su medaljama i peharima.

“Zavidan nivo igre kojeg su pokazali igrači dokazuje da se snooker nevjerovatnom brzinom razvija u BiH i da ćemo u budućnosti sigurno imati sve više i više sjajnih igrača. Naša misija je da im obezbijedimo idealne uslove za igru kako bi svakodnevno napredovali. Ovaj turnir samo je jedan od pokazatelja da će snooker sport imati sjajnu budućnost u BiH.”, izjavio je Zijad Redžić, predsjednik Snooker Organizacije BiH, koja stoji iza PAN Sarajevo Snooker Opena.