Snowboard Europa kup
9

Faris Biogradilić osvojio deveto i 12. mjesto na Bjelašnici

Klix.ba
Tokom proteklog vikenda je na Bjelašnici održan četvrti Snowboard Europa kup u organizaciji Ski saveza BiH i snowboard kluba Freestyle.

Takmičari su svoje vještine i umijeće pokazali u disciplinama "Slope Style" i "Big Air".

Europa kup je privukao 36 profesionalnih ridera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Austije, Italije i Mađarske te pristojan broj zaljubljenika u snowboard koji su uživali u zimskim radostima.

U disciplini "Slope Style", u muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su Ronald Hoertnagl, Philipp Wilhelm Kundratitz iz Austrije te Nicola Dioli iz Italije. BiH takmičar Faris Biogradlić je osvojio 12 mjesto te se tako kvalificirao za finale. U istoj disciplini, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Vesni Kajzer iz Slovenije, a drugo i treće mjesto osvojile su Maria Delfina Maiocco i Valentina Barengo iz Italije.

Takmičenje u disciplini "Big Air", uz podršku sunčevih zraka održano je u nedelju. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ronald Hoertnagl iz Austrije, a drugo i treće mjesto, osvojli su Emil Zulian i Nicola Dioli iz Italije. Faris Biogradlić je u ovoj disciplini osvojio deveto mjesto.

U ženskoj konkurenciji prvo i drugo mjesto osvojile su takmičarke iz Italije, Valentina Barengo i Maria Delfina Maiocco, a treće mjesto pripalo je Paulini Berislavić iz Hrvatske.