sport
22

Dubrovnik: Mlada hrvatska džudistkinja poginula u eksploziji

FENA
Mlada hrvatska džudistkinja Matea Knego poginula je u subotu prijepodne u mjestu Donji Brgat nedaleko od Dubrovnika u eksploziji čije okolnosti još nisu poznate, a kako je rekao njen trener, 16-godišnja Matea bila je dobri duh Judo kluba Župa dubrovačka.

"Godinama osvaja državne medalje, bila je predvodnik ove jedne darovite generacije Jednostavno ne mogu vjerovati da se to dogodilo", rekao je vidljivo potresen trener Ivan Oberan.

"Toliko smo toga lijepog prošli zadnjih sedam – osam godina. Proputovali smo cijelu Evropu i Matea je uvijek zračila optimizmom. Matea je dijete koje sam doživljavao kao svoje. Nemam riječi u ovom trenutku. Svi smo shrvani. Primam pozive iz cijele Hrvatske, Slovenije. Ljudi jednostavno ne mogu vjerovati da Matea više nije s nama", rekao je Oberan koji je izrazio iskrenu saučešće porodici Knego.

Osim informacije da se dogodila eksplozija, policija još nije objavila druge informacije.

"U mjestu Donji Brgat oko 10 sati došlo je do eksplozije kod porodične kuće. O uzrocima nesreće znat će se više nakon završetka očevida", rekla je novinarima zamjenica glasnogovornice dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Andrijana Biskup.

Prema neslužbenim podacima, eksplozija se dogodila prilikom paljenja korova u dvorištu kuće.