Olimpijski komitet BiH
0

Dodijeljenja priznanja nosiocima medalja

Sarajevo-x.com
Svečana skupština Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je 09. 12. 2009. u prostorijama Olimpijskog muzeja BiH, gdje su dodijeljena priznanja nosiocima medalja u 2009. godini.

Prisutima se obratio prof. dr. Izet Rađo, predsjednik OK BiH gdje je izrazio zahvalnost sportistima, trenerima, sponzorima i partnerima. Priznanja i novčane nagrade najuspješnijim sportisitma Bosne i Hercegovine u 2009. godini u ime Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine uručili su predstavnici partnera Olimpijskog komiteta BiH sportistima. Dobitnici medalja su:

  1. Merima Softić – karate

  2. Arnela Odžaković – karate

  3. Edin Muslić – karate

  4. Larisa Cerić – judo

  5. Amel Mekić – judo

  1. Hamza Alić – atletika

  2. Velibor Vidić – box

  3. Kemal Tajić – hrvanje

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je donio odluku da djeci iz dječijeg sela SOS Kinderdorf i djeci iz Ustanove za djecu sa posebnim potrebama dodijeli poklon pakete. Poklone su uručili danas nagrađeni sportisti, dobitnici medalja Larisa Cerić i Amel Mekić.

Prisutnima se obratio i gospodin Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH te dodijelio priznanja najuspješnijim trenerima:

  1. Fikret Selman – karate
  1. Admir Muminović – karate

  2. Nijaz Muslić – karate

  3. Suad Ćupina – karate

  4. Branislav Crnogorac – judo

  5. Mehmed Skender – atletika

  1. Milanko Tomić – boks

  2. Adis Rašić – boks

  3. Fahrudin Hodžić – hrvanje

OK BiH je i u 2009. godini razvio i implementirao marketinski partnerski program. Partneri Olimpijskog komiteta BiH su u 2009 godini imali značajnu ulogu u razvoju i podršci olimpijskog pokreta. Gospodin Siniša Kisić, podpredsjednik OK BiH, uručio je zahvalnice partnerima i zahvalio im se na suradnji.

Na kraju OK BiH je predstavio BiH olimpijce za Vancouver 2010. kao kandidaturu Sarajeva za Zimske omladinske olimpijske igre - EYOF 2015.g.