sport
199

Denis Stojnić pobjedio Might Moa

Klix.ba
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić nastavio je sa serijom pobjeda. Nakon što je u Skenderiji pobijedio bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, u Cirihu je na "European MMA Championshipsu" u borbi večeri bio bolji i od Amerikanca Might Moa.

Kako je kazao Stojnić nakon meča, prva runda je bila izjednačena, ali i to da su sudije bile na stranci Amerikanca.

"U prvoj rundi smo bodovno bili isti, a u drugoj rundi sam bio u blagoj prednosti, ali me je opet udario glavom. Naravno sudije ga zbog toga nisu kaznile", kaže Stojnić.

Denis ističe da je treća runda u potpunosti njemu pripala.

"U cijelom meču Mo je imao samo svoja tri poznata krošea, njegovo najjače oružje, ali to na meni nije ostavilo traga što ga je izuzetno iznenadilo. Naravno da mu nisam ostao dužan. Ja sam njemu u trećoj rundi zadao seriju jakih udaraca većinom krošea, ali ga nisam uzdrmao iako sam mu jednim udarcem desnom šakom slomio i nos. U trećoj rundi je bio take-down. Na kraju sam više nego zasluženo slavio odlukom sudija rezultatom 29 : 28. Mislim da sam mnogo ubjedljivije trebao ostvariti pobjedu. Borba je bila teška. Moj protivnik je imao 135 kilograma i to nije po propisima UFC-a, gdje je 120 kilograma maksimum u teškoj kategoriji. Na kraju moram reći da sam razočaran i organizatorima koji su u svemu išli na ruku Amerikancu. Kavez je bio duplo manji od našeg u Sarajevu i jako klizav što će se vidjeti na snimku meča koji će biti emitiran na Pinku BH i Face u srijedu. Također, meč je počeo u 1.20 sati iza ponoći", kaže Stojnić.