sport
6

Coe: London spreman i za igre i za ramazan

FENA
Sebastian Coe
Sebastian Coe
Predsjednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu Sebastian Coe izjavio je da je taj grad u potpunosti spreman za sve potrebe sportista, stručnih timova i gledalaca na predstojećim igrama, pa i za potrebe sportista u toku muslimanskog mjeseca posta - Ramazana, prenosi Tanjug.

Coe je rekao da su u toku planiranja Olimpijskih igara bili svjesni da se muslimanski sveti mjesec i održavanje Igara poklapaju i da je zato preduzeto sve kako bi i sportistima muslimanske vjeroispovesti bilo omogućeno učešće.

"Svjesni smo da se ovde radi o velikoj sportskoj manifestaciji, a ne o samitu bezbjednosti. Ja samo želim da pošaljem poruku da je naš cilj da igre proteknu u sigurnom okruženju. Svjesni smo posebnih potreba muslimana u toku njihovog svetog mjeseca Ramazana i predvidjeli smo da njihove potrebe budu ispoštovane i zadovoljene, i to ne samo sportista, već i stručnih timova i samih gledalaca", rekao je Coe za tursku Anadoliju.

Jednomjesečni ramazanski post za muslimane počinje 20. jula, a Olimpijske igre 27. jula. Kao najveći mogući problem na OI, Coe vidi vremenske uslove.

"Do sada smo svjedoci kišnog ljeta, ali po tom pitanju smo ograničeni i ne možemo sve predvideti", rekao je Coe.