sport
78

"Čigra Limač kup" u Zagrebu: Dva zlata za sarajevski Novi Grad

Klix.ba
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su ovog vikenda, 30. aprila, učestvovali na internacionalnom taekwondo prvenstvu "Čigra Limač kup" u Zagrebu.

Na takmičenju je sarajevski tim učestvovao sa 6 takmičara u vrtičanskim uzrasnim kategorijama i osvojili su 6 medalja i to dvije zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu u poretku od 56 timova i 624 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Zlatne medalje za Novi Grad su osvojili Esma Bahtanović i Esma Perišić, dok su srebreni bili Ahmed Hajdari, Damir Perišić i Elez Memišević. Bronzanu medalju je osvojio Ajdin Karup. Takmičari su, pod vodstvo trenera Armina Gredića, ukupno ostvarili 13 pobjeda tokom pojedinačnih nastupa.

"Nastup naše mlade selekcije, od kojih je mnogima ovo prvi put, na ovom takmičenju, je prošao vrlo zapaženo, a rezultat koji je ostvaren govori u prilog tome. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastupe koji nam predstoje do kraja godine, koji će, nadam se ostati, takođe zapaženi", izjavili su iz stručnog štaba kluba.