sport
0

Chelsea u Barceloni

FENA
Utakmice Barcelone i Chelsea u posljednje dvije sezone u Ligi prvaka obilježio je vrhunski nogomet, ali i brojni incidenti na terenu i van njega.

Iako je i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter apelirao na predstavnike klubova da ublaže tenzije čini se da navijači Barcelone nisu spremni na pomirenje. Prošlosezonska eliminacija u osmini finala od Chelsea teško je pala igračima španskog prvaka, ali i njihovim simpatizerima, koji su odmah po dolasku engleskog kluba u Kataloniju jasno iskazali svoja osjećanja.

Pedesetak najvatrenijih navijača Barcelone priredilo je "vruću" dobrodošlicu Mourinhu i ostatku ekipe po dolasku u Španiju. Iako je osiguranje na aerodromu bilo rigorozno, policija nije reagirala kada je grupa navijača prišla autobusu sa delegacijom engleskog tima. Oni su se usredsredili na menadžera Josea Mourinha čiji su prozor ispljuvali, a ostalim igračima uputili su jasne poruke uglavnom koristeći srednje prste obje ruke.

Predstavnici Chelsea nisu uzvratili na provokacije, a Mourinho je slušajući muziku ostao miran ignorišući zbivanja van autobusa.

U prvom susretu osmine finala Barcelona je slavila u Londonu sa 2:1, a revanš je na rasporedu u utorak u 20.45 sati.