sport
0

Bosna i Široki u borbi za titulu

FENA
Dva najbolja košarkaška tima ove sezone u Bosni i Hercegovini - Bosna ASA BHT i Široki Eronet u subotu u Sarajevu igraju prvi finalni susret završnice prvenstva.

Prvak će biti ekipa koja u seriji postigne dvije pobjede, a o eventualnom domaćinu "majstorice" prvi put će odlučivati međusobna koš razlika nakon dva susreta.

Voljom žrijeba domaćin u prvom susretu je ekipa Bosne. Trener "studenata" Mensur Bajramović prvi put od zavšnice Goodyear lige na raspolaganju će imati sve igrače, osim operiranog Suada Šehovića, što njegovoj ekipe daje dodatni optimizam, da se Širokobrijeržanima revanširaju za poraz u Kupu.

"Ekipa Širokog je ustalila formu. U završnicu ulaze rasterećeni i s promijenjenim timom, s dvojicom novih igrača. Ipak, kavlitet je na našoj starani i sve zavisi od nas. Dobrom igrom u odbrani sigurno ćemo biti bliži cilju da pobjedom otvorimo seriju", istakao je Bajramović.

Kapiten Bosne Nenad Marković ranije je najavio oproštaj nakon finala play-offa, a velika mu je želja da bogatu karijeru završi još jednom titulom.

"Širokobriježani imaju respektabilan tim, ali u ovom trenutku samtram da smo bolji. Imamo veći broj kvalitetnih igrača. Obje ekipe pozaju se veoma dobro. U Kupu smo ih potcijenili, nakon što smo ih pobijedili s 40 koševa razlike. Tu grešku sigurno više nećemo ponoviti", kazao je Marković.

Zbog zauzetosti dvorane "Mirza Delibašić", u kojoj se trenutno održava međunarodni sajam, susret Bosna ASA BHT - Široki Eronet će se igrati u maloj dvorani KSC Skenderija (20.00 sati). Drugi susret će se igrati 31. maja u Širokom Brijegu, dok će domaćin evernutalne majstorice u biti ekipa koja bude imala bolju koš razliku nakon dva susreta.