Nakon 68 MMA mečeva
40

Vaso Bakočević se potpuno okreće drugom sportu, potpisao je za najjaču svjetsku organizaciju

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Najpopularniji MMA borac na Balkanu Vaso Bakočević bilježi slabe rezultate u ovom sportu posljednjih godina, a Crnogorac se sada očigledno u potpunosti okreće novom sportu.

O tome svjedoči vijest koju je danas objavio zvanično, pošto je otkrio da je potpisao za organizaciju Bare Knuckle Fight Championship, koja promovira borbe u boksu golim šakama, dakle bez rukavica.

Bakočević se u posljednje vrijeme okušao u ovom sportu i ide mu zaista dobro jer je upisao tri pobjede na tri meča, a savladao je Poljaka Dariusza Rutkiewicza, Slovenca Bojana Želvu Kosednara i Hrvata Luku Zebeca.

Sada će se okušati s najboljim bare knuckle borcima na svijetu, a očekuje se da uskoro bude objavljeno i ime njegovog prvog protivnika u pomenutoj organizaciji iz Amerike.

Ugovore s BKFC imaju i brojni bivši UFC borci i zvijezde poput Mikea Perryja, Lukea Rockholda, Chada Mendesa, kao i atraktivne borkinje Paige VanZant.

Naravno, sigurno je da Bakočević neće potpuno odustati od MMA-a pošto se uveliko najavljuje njegov okršaj s Hrvatom Filipom Pejićem, ali već dugo Crnogorac u svojim izjavama govori kako je više fokusiran na bare knuckle.

Borci u bare knuckleu boksuju bez rukavica, dok su na njihovim šakama samo bandaže, a u ovakvim borbama su mnogo češće posjekotine na njihovim licima, ali i povrede šaka koje su potpuno nezaštićene. Pravila su gotovo identična kao u klasičnom boksu, s tim da su dozvoljeni udarci iz klinča.